Български Български

БУРГАС Е ДОМАКИН НА 108-ТА РАБОТНА СРЕЩА

БУРГАС Е ДОМАКИН НА 108-ТА РАБОТНА СРЕЩА НА КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ И ГРАДСКИ ЖИВОТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ (UITP)

За втори път Бургас е домакин на среща на Комисията по транспорт и градски живот на Международната организация по обществен транспорт (UITP). Организацията е безспорен авторитет в сферата на обществения транспорт и градската мобилност. Нейни членове са подпомагали с опит и експертиза подготовката и реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“. По време на първата среща през 2009 г. участниците в комисията са се запознали с подготвителната фаза на проекта. Шест години по-късно, те ще имат възможността да усетят най-динамичния финален етап на изпълнение.

 108-та работна среща на UITP се провежда на 17 и 18 септември в морското казино. Снощи гостите бяха лично поздравени от кмета на Бургас - Димитър Николов, по време на неформална среща в гранд хотел „Приморец“.

При откриване работата на Комисията днес, Атанаска Николова - зам. кмет на Община Бургас подчерта, че тази среща е една добра възможност да се сподели моделът на работа на един млад, но силно амбициозен град, който е припознал обществения транспорт и устойчивата градска мобилност като приоритет.

Участниците в срещата ще имат възможност да посетят новоизградените обекти по проекта: Централна автобусна спирка, терминал „Меден рудник“, Депо на „Бургасбус“ ЕООД и Автогара – юг.

В програмата е включено още посещение на остров Света Анастасия, Морската гара - Бургас и Рибарско пристанище Сарафово.

Проект „Интегриран градски транспорт“ е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013г.


Обратно към всички новини

Обажданията към национален телефон 070011356 и кратък номер 1356 се таксуват спрямо тарифния план на абоната.