Български Български

Двупосочна велоалея ще свързва Морската градина и бургаските солници

По проекта ще бъде направено цялостно обновяване на улица ‚‚Крайбрежна‘‘, в участъка от Морската градина до "Черноморски Солници. Улицата ще бъде разширена до съществуващата  бетонова стена. Предвижда се изчистване на съществуващите пясъчни маси по цялата дължина на улицата от страна на плажната ивица.

Изграждането на велосипедна мрежа в градската територия включва велосипедни маршрути по трасето на Бързата автобусна линия, велосипедни маршрути извън трасето на Бързата автобусна линия в обхвата на Централна градска част и прилежащи квартали (жк. Меден Рудник на юг и ж.к. Славейков и ж.к. Изгрев - като граница на север) и маршрути извън трасето на Бързата автобусна линия в обхвата на отдалечените квартали на града (кв. Сарафово, кв. Банево, кв. Минерални бани, кв. Ветрен, кв. Крайморие), които имат за цел да осигурят функционални връзки с централна градска част.

Предвидено е с реализиране на проект "Интегриран градски транспорт на Бургас"  в града да бъдат изградени близо 60 км. велоалеи.


Обратно към всички новини

Обажданията към национален телефон 070011356 и кратък номер 1356 се таксуват спрямо тарифния план на абоната.