Български Български

Посрещнаха първия градски автобус на Автогара Юг

От днес, 6 декември, автобусите от обществения транспорт вече спират на обновената Автогара Юг. Тя и пространството около нея са цялостно реконструирани със средства по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

На новата спирка ще взимат и оставят пътници микробусите с номера 1 и 2, както и автобуси с номера 4, 8, 12, 15 и 211. Успешно и безаварийно обслужване на маршрутите пожелаха днес зам.-кметовете Красимир Стойчев и Руска Бояджиева, директорът на "Бургасбус" Петко Драгнев, директорът на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев и директорът на ОП "Туризъм" Роселина Димитрова.

Обновената Автогара Юг също е в завършен вид и скоро ще отвори врати за всички бургазлии и гости на града. Тя е важна част от новата транспортна схема на Бургас заради своята интермодалност. Това означава, че този терминал дава възможност на хората да изберат различни начини за придвижване и осигурява връзка със съответните превозни средства. Автогарата е в непосредствена близост до ЖП гара и Морска гара. Оттук минава и линия 15, която стига до Летището. През Автогара Юг минава също така новата Бърза автобусна линия, пресичаща града от край до край. На това място тя се свързва с други обслужващи линии, обхващащи периферни райони на Бургас.

Автогара Юг е изцяло нова многофункционална сграда. На първия етаж има информационен център, гардероб, каси за купуване на билети и карти, чакалня, служебни помещения, панорамен асансьор. На втория етаж са разположени офиси за шофьори и инспектори, красив детски кът, малко кафене с тераса, предлагаща гледка към морето.

Обажданията към национален телефон 070011356 и кратък номер 1356 се таксуват спрямо тарифния план на абоната.