Български Български
  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider 3

ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ НА БУРГАС ПРЕДПОЧИТАТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЗА ДА ОТИДАТ НА УЧИЛИЩЕ

Нараства интересът на учениците към градския транспорт в Бургас. 8 850 ученика с придружители участваха в проведената инициатива „Ден без билети в градския транспорт“. Над 31% от учениците, използват градския транспорт, посочват данните от проведено анкетно проучване на Община Бургас. Дори и първокласниците са добре запознати с предимствата на обществения транспорт. Те бурно изразяваха емоцията си, че искат да ходят на училище с автобус, по време на беседите, проведени в четири училища на града: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Найден Геров“, ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Антон Страшимиров“. Защото така въздухът на града ще бъде чист, придвижването ще бъде безопасно, задръстванията и катастрофите ще бъдат намалени.

Над 50 младежи показаха своите умения в най-актуалното улично изкуство – графитите. Те изобразиха знаци за безопасност на движението, слънцето и символите на градския транспорт в Бургас – новите автобуси и тролейбуси.

В събитията, организирани в рамките на Седмицата на градската мобилност, ентусиазмът на малчуганите бе заразителен по време на импровизираните състезания с магнитен дартс и други занимателни игри. В рисунките на асфалт с тебешири над 120 ученика пресъздаваха своята мечта за Бургас – един зелен и привлекателен град, в който има само усмивки.

Най-голяма радост за малчуганите бе възможността да застанат зад волана на ретро автобуса в училищата: ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Антон Страшимиров“. Той се превърна в мобилна учебна стая за урок по безопасност на  движенето.

Над 1000 ученика попълваха листовки - судоко и открий думата, изработени по проекта.

Събитието се проведе в рамките на Проект „Интегриран градски транспорт“ е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013г.


Обратно към всички новини

Обажданията към национален телефон 070011356 и кратък номер 1356 се таксуват спрямо тарифния план на абоната.